FinnEM 2022

Päätöksenteko

Päätöksenteko-workshopissa osallistujat saatetaan turvalliselle (mutta aavistuksen provokatiiviviselle) tutkimusmatkalle oman pääkopan sisälle. Focus on päätöksen “syntymisessä” eli niissä ajattelumalleissa jotka johdattelevat päätöksentekoamme.

Käsiteltävät potilastapaukset ovat universaaleja ja täysin sovellettavissa ammattiryhmäkohtaisesti. Workshop sopii näin ollen kaikille ammattiryhmille riippumatta koulutus- ja/tai kokemustaustasta. Workshopissa ei kilpailla tai arvioida keskenään eri osallistujien päätöksentekokykyä tai -osaamista, vaan pidetään hauskaa, sillä kouluttajienkaan ajatuksenjuoksusta ei ole aivan täyttä varmuutta.

Osallistujat oppivat myös yksinkertaisen ja nopea tavan harjoitella päätöksentekoa esim. omassa työyksikössä tai oman työparin kanssa. Toimintamallia voi käyttää niin opiskelijaohjauksessa kun vaativien potilastapausten läpikäynnissä.

Kouluttajat

Iiro Nahkamäki

Ensihoitoesimies
Keski-Suomen pelastuslaitos

Christoffer Ericsson

Ensihoidon koulutusvastaava
Arcada

Workshopista saa todistuksen ja erikoistuville lääkäreille haemme erikoistumispisteitä Itä-Suomen yliopistolta seuraaville erikoisaloille:
Akuuttilääketiede 4h
Anestesiologia ja tehohoito 4h
Kirurgian runkokoulutus 4h
Sisätautien runkokoulutus 4h